Грецькі салати вже протягом багатьох років є незмінною стравою, як на святковому, так і на повсякденному столі. Він легкий, низькокалорійний і дивно швидко готується. Тим господиням, яким набридло класичне виконання цієї страви можна порекомендувати Салат Грецький з креветками, який, через високий вміст йоду в морепродуктах, ще корисніше свого аналога з куркою. Рецепт салату ми взяли з сайту http://smakuemo.net/, де є ще багато інших рецептів салатів.

Отже, для того, щоб приготувати Грецький салат з креветками потрібен наступний набір продуктів:

  • чищені королівські креветки 20 штук,
  • томати сорту черрі - 10 штук,
  • огірок,
  • болгарський перець червоного і оранжевого кольору по 0,5 стручка,
  • пучок листового салату,
  • 100 гр сиру Фета,
  • 100 грам оливок без кісток,
  • головка цибулі,
  • трава орегано,
  • білий перець,
  • бальзамічний оцет,
  • оливкова олія.

Креветки необхідно перебрати і вимити. На розпечену сковороду наливають невелику кількість оливкової олії і кладуть очищену часточку часнику. Після того, як він злегка «припуститься» на сковорідку викладають креветки і смажать на невеликому вогні 3-5 хвилин. Готові морепродукти викладають на паперовий рушник для того, щоб прибрати надлишки масла. Тим, хто стежить за своєю вагою, рекомендується креветки не смажити, а відварити в підсоленій воді - так калорійність страви істотно знизиться. Інші рецепти грецьких салатів можна знайти на сайті http://gotuemo.com.ua/, де Ви обовязково знайдете багато цікавого.

Листя салату, помідори, огірок і перець миють, видаляють з овочів зайву вологу. Помідори черрі розрізають на половинки, огірок на товсті (0,5 см) часточки, а перець - квадратики. Салатні листя рекомендується порвати руками, так Салат Грецький з креветками вийде смачніше. Овочі викладають в салатник і додають до них нарізаний кубиками сир Фета. Лук очищають і ріжуть півкільцями. Для того щоб прибрати з лука зайву гіркоту, його слід на 2-3 хвилини залити окропом.

Після цього цибулю ретельно промивають під холодною водою і додають в салатник. Оливки нарізають тонкими кружальцями і змішують з овочами. Коли основна частина робіт виконана, слід зайнятися приготуванням соусу. Для нього в окремій ємності змішують в рівних пропорціях бальзамічний оцет і оливкове масло, до них додають щіпку трави орегано, білий перець і сіль за смаком. Все ретельно перемішують до тих пір, поки соус не придбає рівномірну консистенцію. На останньому етапі в салати додають остиглі креветки, суміш акуратно перемішують за допомогою дерев'яної лопатки, заливають соусом і подають до столу.