06242.ua

Як прибрати діалоги Time Machine при підключенні нових дисків на Mac

При підключенні нових дисків утиліта Time Machine часто дратує спливаючими повідомленнями з пропозицією використовувати їх для резервного копіювання. Це легко виправити за допомогою простої команди «Терміналу», причому роботу самого механізму резервного копіювання це не торкнеться.

Більше статей на цю тему тут

Мова йде про ось такі віконця. Якщо ви зазвичай користуєтеся одним і тим же диском і рідко підключаєте нові, для вас, напевно, простіше буде просто натискати в такі моменти на кнопку «Не використовувати». Якщо ж вам доводиться часто і багато возитися з різними дисками, то потрібний більш витончений спосіб позбавитися від настирливих повідомлень.

макбук

Щоб вимкнути автоматичне спрацьовування цього діалогу, ми скористаємося однією простою, але корисною командою «Терміналу». Вона не зачіпає роботу Time Machine в цілому, а лише прибирає спливаючі віконця. Отже, ось як це зробити.

  • Відкрийте «Термінал» з папки «Програми» → «Утиліти» або через Spotlight і скопіюйте наступну команду:

defaults write com.apple.TimeMachine DoNotOfferNewDisksForBackup -bool true

  • Натисніть на Enter, щоб зміни вступили в силу, і закрийте «Термінал».

Тепер при підключенні нових дисків на Mac ніякі діалоги Time Machine відображатися не будуть. При цьому робота самого механізму резервного копіювання ніяк не зачіпається.

За традицією також розповімо, як скасувати всі зміни і повернути налаштування до первісного стану. Для цього потрібно скористатися ось такою командою:

defaults write com.apple.TimeMachine DoNotOfferNewDisksForBackup -bool false

Незалежно від того, увімкніть ви діалоги Time Machine або вимкніть, завжди використовуйте резервне копіювання. Це збереже нерви і час, якщо щось піде не так.

Джерело – lifehacker/